De Evergreen Content Poster ondersteunt posting naar Instagram Business accounts via onze integratie met Buffer.

Instagram Business accounts?

Yups, in principe zijn er twee soorten accounts die je kunt hebben op Instagram:

• Instagram persoonlijke profielen zijn openbare of privéaccounts die voor persoonlijk gebruik zijn. Mensen gebruiken persoonlijke profielen grotendeels om contact te houden met vrienden en persoonlijke foto’s en verhalen te delen.
  • Instagram zakelijke accounts zijn openbare accounts die speciaal zijn ontworpen om te worden gebruikt door merken en organisaties. Zakelijke accounts hebben toegang tot enkele extra functies, zoals het toevoegen van contactgegevens, toegang tot inzichten over volgers en posts, en het promoten van posts als advertenties.

Hoewel je je Instagram persoonlijk profiel of creator account kunt omzetten in een zakelijk account binnen de instellingen van uw Instagram mobiele app, raden we verschillende geoptimaliseerde stappen aan om je het beste succes te geven bij het verbinden van Instagram met Buffer. In bepaalde situaties moet je misschien opnieuw converteren naar een persoonlijk account, dus ook die stappen vind je in deze handleiding.

Welk type Instagram-account heb ik nu?

Weet je niet zeker welk type Instagram-account je hebt? Open de Instagram-app op je mobiele apparaat en ga naar je profiel. Tik vervolgens op het hamburgermenu (drie horizontale lijnen) in de rechterbovenhoek van de app en ga naar Instellingen. Van daaruit tikt u op Account. Dit is wat je onderaan de lijst met opties ziet, afhankelijk van je huidige accounttype:

• Als je momenteel een persoonlijk Instagram-profiel hebt, zie je één optie:
    • Overschakelen naar professioneel account
  • Als je momenteel een zakelijk Instagram-account hebt, zie je deze twee opties:
    • Overschakelen naar persoonlijk account
    • Overschakelen naar Creatieve account
  • Als je momenteel een Instagram-creator account hebt, zie je deze twee opties:
    • Overschakelen naar Persoonlijk account
    • Overschakelen naar zakelijk account

Je persoonlijke Instagram-account omzetten naar een zakelijk account

Om je Instagram aan Buffer te koppelen, zijn zakelijke Instagram-accounts verplicht om een Facebook-pagina aan hen te koppelen. Laten we er dus voor zorgen dat een Facebook pagina correct aan je account is gekoppeld.

Omzetten van Instagram persoonlijk naar een Instagram zakelijk account via Facebook (aanbevolen)

Stap 1: Ga naar Facebook en navigeer naar de lijst met Pagina’s waartoe je toegang hebt (of klik op deze link). Klik op de Pagina die je aan je Instagram-account wilt koppelen, of maak een nieuwe pagina aan als je er nog geen hebt.

Opmerking: 📝 Je moet een beheerder zijn op de pagina die je associeert met je Instagram-bedrijfsaccount

Stap 2: Zodra je op je Facebook pagina bent, klik je op Instellingen in de linkerzijbalk.

Convert Personal to Business Instagram account - Go to page settings

Stap 3: Klik op Instagram aan de linkerkant en vervolgens op Account verbinden aan de bovenkant van het scherm aan de rechterkant.

Convert Personal to Business Instagram account -Click instagram and "Connect account"

Stap 4: Kies of je toegang tot je Instagramberichten in de inbox van je Facebookpagina wilt toestaan of niet.

Convert Personal to Business Instagram account - allow instagram inbox access

Stap 5: Voer je inloggegevens voor Instagram in en klik op Aanmelden. (Als je al bent aangemeld bij Instagram, of je inloggegevens zijn opgeslagen in je browser, hoef je alleen maar op Doorgaan te klikken)

Convert Personal to Business Instagram account - Login to instagram

Stap 6: Nu je Instagram-account verbonden is met je Facebookpagina, moet je er nog een Instagram Business van maken. Normaal gesproken wordt je hierom gevraagd tijdens het instellen van de verbinding, maar zoals je kunt zien aan het waarschuwingsbericht van Facebook, moet je het proces soms handmatig starten. Als je het proces handmatig moet starten, klikt je op Nu schakelen, om van je persoonlijke account een zakelijk account te maken.

Opmerking: ⚠️ Als je de Get Started-prompt ook niet ziet, kun je in plaats daarvan proberen je account om te zetten via de Instagram-app, door de stappen in de onderstaande sectie te volgen.

Convert Personal to Business Instagram account - Click Switch Now

Stap 7: Hiermee wordt een pop-up geopend, waarin u wordt gevraagd uw Instagram bedrijfsaccount in te stellen. Volg de instructies op het scherm, optioneel kun je je contactgegevens invoeren en vervolgens op Gereed klikken.

Convert Personal to Business Instagram account - Follow on-screen instructions

Stap 8: Helemaal klaar! Je hebt nu je Instagram-account veranderd in een Instagram Business Account en gekoppeld aan je pagina.

Convert Personal to Business Instagram account - Instagram connected

Omzetten van Instagram persoonlijk naar een Instagram Zakelijk account via de mobiele app van Instagram

Stap 1: Open de Instagram-app op je mobiele telefoon of tablet, tik op je profielpictogram in de rechterbenedenhoek om naar je profiel te gaan.

Stap 2: Tik op het hamburger pictogram in de rechterbovenhoek om het menu te openen en tik op Instellingen.

Stap 3: Tik op Account.

Stap 3: Tik helemaal onderaan de menuopties op Overschakelen naar professioneel account

Stap 4: Volg de aanwijzingen op het scherm, en zorg ervoor dat je het zakelijke accounttype kiest, niet het creator-accounttype. Je moet ook een Facebookpagina selecteren (of een nieuwe aanmaken) om deze te koppelen aan je Instagram bedrijfsaccount. Je ziet een optie “Nu niet verbinden met Facebook”, maar als je geen Facebookpagina koppelt aan je Instagram-account, kunt je je account niet koppelen aan je Buffer-account, en dan kun je het niet gebruiken in de Evergreen Content Poster.

Stap 5: Je Instagram-account zou nu moeten zijn omgezet naar een zakelijk account!

Je Instagram zakelijk account omzetten naar een Instagram Persoonlijk account

In bepaalde situaties, bijvoorbeeld als je Instagram-account momenteel een zakelijk account is zonder een Facebookpagina die er goed aan gekoppeld is, of als je een fout ervaart wanneer je probeert posts op Instagram te publiceren, moet je je Instagram-account weer omzetten naar een persoonlijk profiel en vervolgens opnieuw omzetten naar een zakelijk account.

Opmerking: ⚠️ Houd er rekening mee dat je Insights verloren gaan wanneer je je Instagram-account weer omzet naar een persoonlijk profiel. Misschien wil je je Insights lezen en opslaan voordat je deze terug omzet.

Stap 1: Open de Instagram-app op je mobiele apparaat en navigeer naar Instellingen.

Stap 2: Tik op Account.

Stap 3: Tik op Overschakelen naar een persoonlijk account en tik vervolgens op Terugschakelen om te bevestigen.

Stap 4: Je Instagram-account zou nu een persoonlijk profiel moeten zijn, en je kunt de bovenstaande stappen doorlopen om het om te zetten naar een zakelijk account, waarbij je ervoor zorgt dat je er uiteraard een Facebookpagina aan koppelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Omdat we je graag allerlei interessante dingen sturen, althans dat geloven we graag.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief houden we je ook op de hoogte over onze producten en speciale promoties.
Mocht je dit willen, kun je je uiteraard op ieder moment weer af melden, geen enkel probleem.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.